TOEFL

Времетраење:
6/9 недели
Број на часови:
36 часа од 45 минути (18 блок часа од по 90 мин.)
Цена:
7.500 ден.

TOEFL iBT е меѓународен тест кој е потребен за влез во повеќе од 8.000 колеџи и институции во 130 земји вклучувајќи ги скоро сите универзитети во САД, Обединетото Кралство на Велика Британија, Австралија, Нов Зеланд, Канада и други земји.

Тестот TOEFL iBT ја оценува способноста на кандидатите за читање , слушање, зборување и пишување на англиски јазик. Затоа, подготвителниот курс ги обучува слушателите како најдобро да се справат со форматот на испитот кој е поделен на четири дела: читање, слушање, зборување и пишување.

Термини ТОЕФЛ:

Датум
Sat., Feb 02, 2013
Fri., Feb 15, 2013
Sat., Feb 23, 2013
Sat., Mar 02, 2013
Fri., Mar 08, 2013
Fri., Mar 22, 2013
Sat., Apr 06, 2013
Fri., Apr 12, 2013
Sat., Apr 27, 2013