Брзозборките претставуваат одлична алатка за подобрување на јазичните вештини како кај децата, така и кај возрасните. Со помош на оваа игра со зборови на забавен начин го усовршуваме изговорот на поспецифичните зборови. Еве и како да вежбаме со брзозборки: Почнете да ја читате бавно брзозборката со цел секое зборче да го изговорите внимателно. Следен чекор е […]

»
Повеќе »